Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının koordinasyonunda Akılcı ilaç Kullanımı (AİK) ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa DENİZ, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Feridun AKKAFA, Dr. Öğr. Üyesi Evren BÜYÜKFIRAT, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. Esma Uğurlu, Araştırma ve Uyg. Hst. Bşh. Yrd. Veli PEHLİVAN’ın yanı sıra, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Farmakoloji, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri katıldı.
Tıp eğitiminde akılcı ilaç kullanımı konularının önemine değinilen toplantıda, özellikle halka yönelik eğitimler planlanması, toplumun akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitiminin yaygınlaştırılması, hekimlerin mezuniyet sonrası farkındalıklarının geliştirilmesi için çalışmalar yürütülmesi, halka yönelik kamu spotları, afişlerle konuya dikkat çekilmesi konuları ele alındı. Bu çalışmaların İl Sağlık Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin işbirliğinde yürütülmesi kararı alındı.

14 Mart Tıp Bayramı