Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında her geçen gün artış olduğu ve bunun büyük bir tehlike oluşturduğu aşikardır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Madde bağımlılığı ve kullanımı için alınacak önlemleri destekleyeceğini açıklamıştır.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefi ile 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak belirlemiştir.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumları bilinçlendirmek için 26 Haziran tarihinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliğinin düzenlediği farkındalık etkinliğinde üniversitemizi temsilen Tütün ve Madde Kullanımına yönelik bilgilendirme ve stand çalışması yaptık.