Kükürt üretim tesislerinin yakılmasının Akciğer sağlığına etkileri?
Komşu Ülkelerde kimyasal silah (sarin gazı) kullanımı Ülkemizi Etkiler mi?

Türk Toraks Derneğinin Antalya da düzenlediği 21. Toraks Kongresinde Savaş Koşullarında Akciğer Sağlığı tartışılan konular arasındaydı. Harran Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı kongreye aktif bilimsel destek verdi.

Kükürt üretim tesislerinin yakılmasının Akciğer sağlığına etkilerini Harran Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı Bölüm Başkanı sayın Yard.Doç.Dr.Zafer SAK ve Komşu ülkelerde Sarin Gazı kullanımı Ülkemizi etkiler mi? başlıklı sunumu Yard.Doç.Dr.Şerif Kurtuluş tarafından yapıldı.

Harran üniversitesi Göğüs Hastalıkları olarak İki oturumda konuşmacıydık. 2 sözlü bildiri oturumu olmak üzere toplamda 6 bildiri sunuldu.

Bilimsel şölen ödül ile taçlandı. Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı 2 yıldır üst üste bilimsel bildiri ödülünü Şanlıurfa ya getirmiş oldu.