Fakültemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından "Bağımlı Olma Bağımsız Ol! " Paneli düzenlendi.
 
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından personel ve öğrencilere yönelik “Bağımlı Olma Bağımsız Ol” konulu panel gerçekleştirildi.
 
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Prof. Dr. Nihat Denek ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Şanlıurfa Belediyesi yetkilileri, akademisyenler, öğrenciler ve personeller katıldı.
 
Program Rektör Yrd. Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa’nın açılış konuşmaları ile başladı.
 
Rektör Yrd. Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri “Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlığı, tüm dünya toplumlarını tehdit eden büyük belalardır. Devletimiz bu konularda gereken mücadeleyi başarılı bir şekilde vermektir. Ama bunların dışında diğer büyük bağımlılık ise teknoloji bağımlılığıdır. Toplum ve devlet el ele vererek her türlü zararlı bağımlılıklara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan sevgili öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feridun Akkafa açış konuşmasında ise: “Bağımlılık; kişinin kullandığı bir nesne veya bir eylem üzerinde kontrolü kaybetmesi ve onsuz yaşam sürememeye başlaması olarak tanımlanır. Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her türlü bağımlılıktan korunması, sağlıklı bir gelecek için elzemdir. Bu günkü panelin bu mücadelede önemli bir adım olduğuna inanıyor, faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının akabinde moderatörlüğünü Doç. Dr. Dursun Barut’un yaptığı “Bağımlı Olma Bağımsız Ol” paneline geçildi.
Panelde Uzm. Öğr. Kübra ÖZKAN tarafından "Tütün Bağımlılığı", Dr. Öğr. Üyesi Ülker ATILAN FEDAİ tarafından Alkol ve Madde Bağımlılığı ve Doç. Dr. Serdar BABACAN tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" konuları paylaşıldı. 
Program panelistlere teşekkür belgeleri takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.